Hoe het werkt
menu
check Snel, persoonlijk en betrokken
check Beëdigd letselschadeadvocaat
check Geen kosten voor slachtoffers

Zo werkt TerWee letselschade

01 Neem contact met ons op

Wij starten ieder traject met een persoonlijk gesprek. Dat kan bij jou thuis, maar ook bij ons op kantoor. Tijdens dit gesprek vertellen we wat we gaan doen, maar willen we vooral jouw verhaal weten. Wat is er gebeurd? Wat is je situatie? Wat zijn je behoeften? En welke kosten heb je al gemaakt? Dit gesprek is vrijblijvend en gratis, dus als je twijfelt: neem vooral contact met ons op om je situatie te bespreken.

02 Aansprakelijkheidstelling

Uit het eerste gesprek wordt vaak al duidelijk wie of wat aansprakelijk moet worden gehouden voor de ontstane letselschade. Wij stellen een brief op met een aansprakelijkstelling gericht aan de aansprakelijke partij of diens verzekeraar.

03 Schaderegeling of discussie

Na aansprakelijkstelling volgt soms enige discussie, meestal met de verzekeraar. Die discussie kan zowel over de aansprakelijkheid zelf als over de schadeposten gaan. Wij voeren die discussie inhoudelijk en nemen die zorg uit handen. Zo kun jij je zoveel mogelijk richten op je herstel.

Soms is het nodig om een zaak aan de rechter voor te leggen, maar meestal (in ongeveer 95% van de gevallen) worden goede en duidelijke afspraken gemaakt over de schaderegeling en kunnen we het zonder de rechter oplossen.

04 Voorschot op de schadevergoeding

We vragen de aansprakelijke partij om een voorschot op de schadevergoeding te betalen. Dit voorschot wordt rechtsreeks op je eigen bankrekening gestort. Hiermee kun je de eerste kosten betalen.

05 Hulp en verdere schaderegeling

We berekenen de schade en stellen een schadestaat op. Ontstaat er discussie met de aansprakelijke partij of diens verzekeraar? Dan voeren wij deze discussie. Zo nodig brengen we een zaak voor de rechter. Soms wil een verzekeraar bij je thuis op bezoek komen, om je situatie te bekijken en te bespreken hoe het met je gaat. Dan zijn wij daar ook bij aanwezig om je te ondersteunen.

06 Risico’s of blijvende schade?

We brengen de totale schade in beeld en zoeken uit of er blijvende schade is of risico’s voor de toekomst bestaan, soms met hulp van onze medisch adviseur(s).

07 Afwikkeling

Uiteindelijk wordt de zaak – als alles goed is uitgezocht – afgewikkeld. Als je snel weer helemaal herstelt, zal de zaak snel afgehandeld kunnen worden. Als je restklachten houdt of blijvend arbeidsongeschikt wordt, duur het vaak veel langer en houdt het niet op bij alleen een schadevergoeding. Gemiddeld duurt een zaak tussen de 3 maanden en 2-3 jaar.

Iedere zaak is anders

Vooraf weten we nooit precies hoe een zaak gaat lopen. Soms gaat het snel en relatief eenvoudig, andere keren zijn we een langere tijd bezig. We houden tijdens het hele traject contact met je, omdat we weten dat een dergelijke zaak veel impact kan hebben. We kunnen je ook doorverwijzen naar professionele hulp bij de verwerking van je letsel. Wij hebben een uitgebreid netwerk experts op het gebied van ggz, slachtofferhulp en medische hulp.

Wat kost een letselschadeadvocaat?

In bijna alle gevallen is een letselschadeadvocaat voor slachtoffers gratis. In de wet staat namelijk dat de aansprakelijke partij de kosten voor rechtshulp moet betalen. Jij krijgt dus geen rekening voor onze hulp.

Er zijn een aantal uitzonderingen, bijvoorbeeld bij medische fouten. Dan moet er onderzoek gedaan worden door een arts: deze kosten betaal je in eerste instantie zelf.